fbpx

verwacht november 2020

Gijs gaat op reis - Beweeg je mee?
Pre-order hier jouw boek

Over het boek

Handjes in de lucht en voetjes van de vloer voor het nieuwste prentenboek van Bewegenboog!! Gijs gaat op reis naar opa en oma. Hoe zouden ze gaan? Met de helikopter? Het vliegtuig? De trein? Gijs doet alle voertuigen na. Het boek nodigt uit om mee te bewegen. Ook komen de verschillende ruimtes in huis aan bod. Welke kamers zijn er? En wat doe je daar? Ga mee op avontuur met het vrolijke varkentje!

Beweeg je mee

Dit boek brengt peuters en kleuters in beweging, net als alle andere producten en materialen van Bewegenboog. Ben je benieuwd naar de andere prentenboeken? Of wil je meer weten over de kinderliedjes? Klik op een van de onderstaande knoppen. Ook kun je meer informatie vinden over de Joymakers. Het materiaal waar peuters en kleuters alle kanten mee op kunnen. 

Missie

De missie van Bewegenboog

We zijn gemaakt om te bewegen. Kinderen kunnen het al. Ze ‘moeten’ leren om stil te zitten.   Terwijl bewegen juist zo goed is, elke cel in ons lijf heeft beweging nodig om goed te kunnen functioneren. We worden van bewegen letterlijk slimmer, kunnen beter concentreren, en er worden stofjes aangemaakt waardoor we ons gelukkig en zelfverzekerd voelen. Kinderen bewegen tegenwoordig te weinig, omdat er vaak weinig kennis is over het belang van bewegen, maar ook hebben ouders vaak te weinig tijd. We moeten als ouders al aan zoveel dingen denken. Hoe fijn is het om gewoon een prentenboek in de kast te hebben staan, waar kids automatisch van gaan bewegen tijdens het voorlezen, direct zonder kennis of voorbereiding vanuit de ouders. Hoe fijn is het om gewoon een liedje aan te zetten die zo uitnodigend is, dat de kids vanzelf van de bank af komen. Hoe fijn is het om materiaal in de speelgoedla te hebben liggen waarmee kids rond kunnen springen en dansen. Dat is dus de missie van Bewegenboog. Het zo makkelijk mogelijk maken om beweging aan te bieden. Want wie wil er nou geen slim, zelfverzekerd en gelukkig kind?

Over de auteur

Mariska Bogaerds (1991) begon als peuterdansjuf na het halen van haar propedeuse Logopedie. Op haar opleiding leerde ze over taalontwikkeling en de voordelen van voorlezen. Bij de peuterdanslessen die ze geeft bij Peuterstapjes wilde ze hier iets mee doen, maar ja, tijdens het voorlezen zitten kinderen stil. Toch?

Mariska weet hoe je peuters en kleuters in beweging krijgt, en heeft die kennis gecombineerd met alles wat ze weet over de taalontwikkeling en maakt nu prentenboeken en materiaal die zorgen voor meer plezier en beweging.