top of page

Carnaval met peuters en kleuters: feest, plezier en creativiteit

Het is bijna zover! Carnaval staat voor de deur, en dat betekent kleurrijke kostuums, vrolijke muziek, en natuurlijk heel veel plezier. Als ouder, verzorger of leerkracht wil je natuurlijk dat ook de kinderen optimaal kunnen genieten van dit feest. Dus laten we samen ontdekken hoe we carnaval met peuters en kleuters op een speelse en creatieve manier kunnen vieren!#1 Verkleden

Laat de kleintjes hun favoriete outfits uitkiezen en moedig ze aan om zich te verkleden. Dit kan alles zijn, van prinsessenjurken tot superheldencapejes. Het draait niet om perfectie, maar om het plezier van het verkleden.


#2 Carnavalsmuziek en Dans:

Zet vrolijke carnavalsmuziek op en nodig de kleintjes uit om samen te dansen. Laat ze hun eigen danspasjes verzinnen en geniet van de lachende gezichtjes terwijl ze zich uitleven op de muziek.#3 Schminkpret

Maak van het schminken een feestelijke activiteit. Laat de kinderen kiezen welke kleuren ze willen en geef ze een beetje vrijheid om hun gezichtjes te versieren. Denk aan simpele ontwerpen zoals sterretjes, hartjes of dieren.


#4 Confettiknutsels:

Creëer samen met de kleintjes hun eigen confetti. Knip samen gekleurde papieren in kleine stukjes en bewaar ze in bakjes. Tijdens het carnavalsfeest kunnen ze hun zelfgemaakte confetti rondstrooien voor extra feestvreugde.


#5 Carnavalsoptocht in het lokaal

Organiseer een kleine carnavalsoptocht in het lokaal. Laat de kleintjes trots hun kostuums showen en geef ze het gevoel alsof ze meelopen in een echte parade.


#6 Feestelijke Snacks:

Maak eenvoudige, feestelijke snacks samen met de kleintjes. Denk aan kleurrijke fruitspiesjes of mini-sandwiches met vrolijke vormpjes.


#7 Knutsel je Eigen Carnavalsmasker:

Geef de kleintjes blanco maskers en allerlei knutselspullen. Laat ze hun eigen carnavalsmasker versieren. Dit is niet alleen een leuke activiteit, maar ook een geweldige manier om de creativiteit te stimuleren.


Met deze eenvoudige en speelse ideeën wordt carnaval met peuters en kleuters een feest om nooit te vergeten. Geniet van de vrolijkheid, de lachende gezichtjes, en natuurlijk van het samen zijn. Alaaf!

67 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page