top of page

Koningsspelen: Een feestelijke dag vol spel, sport en samenwerking voor peuters en kleutersDe Koningsspelen zijn een jaarlijks terugkerend evenement waarop kinderen door heel Nederland samen sporten en spelen. Voor pedagogisch medewerkers en kleuterleerkrachten bieden de Koningsspelen talloze mogelijkheden om plezier te combineren met leren. Laten we eens kijken hoe we dit kunnen doen:


1. Feestelijke Opening van de Koningsspelen:

  • Begin de dag met een feestelijke opening waarbij kinderen zich verkleden als prinsen, prinsessen, ridders en andere koninklijke figuren. Laat ze samen een dansje instuderen op vrolijke koningsmuziek om de dag feestelijk te openen.

  • Bespreek met de kinderen het belang van sport, beweging en samenwerking tijdens de Koningsspelen. Leg uit dat het niet gaat om winnen, maar om plezier hebben en elkaar aanmoedigen.

2. Sport en spel tijdens de Koningsspelen:

  • Organiseer verschillende sport- en spelactiviteiten die passen bij het thema van de Koningsspelen, zoals estafetteraces, zaklopen, touwtrekken en ringwerpen. Zorg voor afwisseling en uitdaging, zodat alle kinderen kunnen deelnemen op hun eigen niveau.

  • Moedig kinderen aan om samen te werken en elkaar te helpen tijdens de activiteiten. Gebruik de Koningsspelen als een kans om waarden zoals respect, teamwork en fair play te benadrukken.

3. Samen genieten van gezonde snacks:

  • Sluit de Koningsspelen af met een gezamenlijke picknick of koninklijke lunch. Zorg voor gezonde snacks zoals fruit, groenten en volkoren broodjes, en laat de kinderen samen genieten van een smakelijke maaltijd.

  • Bespreek met de kinderen het belang van gezonde voeding en het effect ervan op hun energieniveau en welzijn. Moedig hen aan om water te drinken en te kiezen voor gezonde alternatieven voor zoete snacks.

4. Terugblik en afsluiting van de Koningsspelen:

  • Sluit de dag af met een terugblik op de hoogtepunten van de Koningsspelen. Laat de kinderen vertellen over hun favoriete activiteiten en wat ze hebben geleerd tijdens de dag.

  • Bedank alle deelnemers, begeleiders en vrijwilligers voor hun inzet en bijdrage aan het succes van de Koningsspelen. Geef alle kinderen een koninklijk certificaat als aandenken aan deze speciale dag.

Door de Koningsspelen te benaderen als een dag vol plezier, spel en samenwerking, kunnen peuters en kleuters op een speelse en interactieve manier kennismaken met sport en beweging, en tegelijkertijd belangrijke sociale en motorische vaardigheden ontwikkelen.

56 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page