top of page

Lente: volop kansen voor taal, beweging en muziekDe lente is in aantocht, en dat betekent dat het tijd is om te profiteren van de frisse lucht en de nieuwe energie die dit seizoen met zich meebrengt. Voor pedagogisch medewerkers en kleuterleerkrachten biedt de lente een overvloed aan mogelijkheden om taal, beweging en muziek te integreren in hun dagelijkse activiteiten. Laten we eens kijken naar enkele praktische manieren om dit te doen:


1. Taalontwikkeling in de lente:

  • Organiseer een lentewandeling en moedig kinderen aan om te praten over wat ze zien, horen, ruiken en voelen.

  • Introduceer nieuwe woorden die verband houden met de lente, zoals "knop", "knisperend", "bloeien", en gebruik deze actief in gesprekken en activiteiten.

  • Lees prentenboeken over de lente en bespreek de verhaallijnen, personages en thema's met de kinderen.

2. Bewegen met de lente:

  • Organiseer een "lente-obstakelbaan" waarbij kinderen verschillende lente-gerelateerde activiteiten uitvoeren, zoals hinkelen als konijntjes, springen als kikkervisjes, en sluipen als slakken.

  • Speel lentespelletjes zoals "bloemen plukken" (waarbij kinderen bloemvormige kaarten verzamelen terwijl ze door de kamer bewegen) of "vogeltje-pik" (waarbij kinderen kleine stukjes voedsel oppikken met een pincet om de fijne motoriek te oefenen).

3. Muziek maken met de lente:

  • Zing samen lenteliedjes en gebruik eenvoudige ritme-instrumenten zoals trommels, shakers en kloppers om het ritme en de melodie van de liedjes te versterken.

  • Maak geluiden na die typisch zijn voor de lente, zoals het kwetteren van vogels, het ritselen van bladeren en het druppelen van regen, en moedig kinderen aan om deze geluiden na te bootsen.

Door deze concrete activiteiten te integreren in je dagelijkse routine, kunnen peuters en kleuters op een leuke en interactieve manier de wonderen van de lente ontdekken, terwijl ze tegelijkertijd hun taal-, bewegings- en muzikale vaardigheden ontwikkelen.60 weergaven1 opmerking

1 комментарий


Laat met dit versje een prachtige bloem van danssjaaltjes 'uit je hand' groeien en dans daarna met de sjaaltjes op de bloemenwals of fladder als een vogel rond


https://www.instagram.com/reel/C37J2MYoU0I/?igsh=d3U0MTl5YmZla3hv

Лайк
bottom of page