top of page

Moederdag: Een vrolijke verkenning van beweging en taal voor peuters en kleutersZondag 12 mei 2024 is het alweer moederdag! Mochten jullie nog geen schoolvakantie hebben, dan zijn jullie misschien al wel druk bezig met de voorbereidingen en leuke knutsels! Hier nog wat inspiratie om wat extra met beweging en taal te kunnen doen rond deze feestdag!


Ideetjes met beweging:

  • Moedig kinderen aan om bewegingsactiviteiten te doen die liefde en waardering voor hun moeder uitdrukken. Laat ze bijvoorbeeld dansen op vrolijke liedjes over moederschap, waarbij ze hun armen uitstrekken alsof ze een grote knuffel geven aan hun moeder.

  • Organiseer een bewegingsspel waarbij kinderen een parcours afleggen om een 'Moederdagkaart' te bezorgen. Laat ze huppelen, springen, en klappen terwijl ze hun weg banen door het parcours.

Ideetjes met taal:

  • Leer kinderen eenvoudige liedjes en rijmpjes over moeders en Moederdag. Moedig hen aan om mee te zingen en ritmische bewegingen te maken die passen bij de muziek.

  • Stimuleer creativiteit door kinderen hun eigen moederdaggedichtjes te laten maken. Laat ze hun gevoelens voor hun moeder uiten door middel van rijm en taal, en moedig hen aan om hun gedichtjes voor te dragen met expressieve gebaren.Zo maken we een dubbel feest met moederdag!


Wat doen jullie dit jaar rond moederdag? Laat het even weten in een reactie onder dit artikel!


Ben jij nog op zoek naar extra inspiratie en beweegspelletjes?


Bekijk hier mijn E-book met 20 creatieve beweegspelletjes:
47 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page