top of page

Ontdek taal en beweging bij thema: "de wereld"Vandaag duiken we in het thema "De Wereld" en deel ik praktische ideeën om taalontwikkeling en beweging te stimuleren bij peuters en kleuters. Let's go!


1. Avonturentocht:

Organiseer een avontuurlijke tocht in de klas of op de speelplaats waarbij kinderen verschillende wereldse elementen ontdekken. Denk aan een safari om dieren in het wild na te bootsen, een bergbeklimming over kussens en matten, een oceanenduik door hoepels en tunnels, een vlucht als vogels door de lucht en een jungleexpeditie tussen kartonnen bomen. Laat de kinderen de verschillende bewegingen uitvoeren terwijl ze de wereld om hen heen verkennen.


2. Wereldse dans en muziek:

Speel muziek af uit verschillende culturen over de hele wereld en moedig de kinderen aan om vrij te dansen. Geef hen kleurrijke linten of sjaals om mee te zwaaien terwijl ze bewegen op het ritme van de muziek. Introduceer simpele dansbewegingen die geïnspireerd zijn op traditionele dansen, zoals het schudden van de heupen als bij een Hawaïaanse hula of het stampen van de voeten als bij een Ierse jig.


3. Yoga avontuur:

Leid de kinderen door een reis rond de wereld met behulp van yoga-oefeningen. Start bijvoorbeeld met 'de zonnegroet' terwijl we opkomen bij een Afrikaanse savanne, gevolgd door 'de boomhouding' terwijl we ons in een Aziatisch regenwoud wanen, en eindig met 'de maanhouding' terwijl we de ijskoude toendra's van Antarctica verkennen. Moedig de kinderen aan om de bewegingen rustig uit te voeren en hun ademhaling te volgen.4. Wereldtalen liedjes:

Introduceer liedjes en zangspelletjes uit verschillende culturen en talen over de hele wereld. Zing samen bekende kinderliedjes in verschillende talen, zoals "Frère Jacques" in het Frans, "Twinkle Twinkle Little Star" in het Engels en "Feliz Navidad" in het Spaans. Moedig de kinderen aan om mee te zingen en bewegingen te maken die passen bij de liedjes, zoals klappen, stampen en zwaaien. Dit helpt niet alleen bij het ontwikkelen van taalbegrip, maar ook bij het bevorderen van muzikaliteit en ritmegevoel.


Met deze activiteiten kunnen pedagogisch medewerkers en leerkrachten de wereld om ons heen verkennen en de nieuwsgierigheid van kinderen stimuleren. Door taal en beweging te integreren, kunnen peuters en kleuters op een speelse manier leren en ontdekken, terwijl ze zich bewust worden van de diversiteit en schoonheid van de wereld.


p.s. Mijn E-book over taalontwikkeling is nu tijdelijk vollledig gratis te downloaden!!
Nog meer ideetjes?

Download mijn E-book met 20 creative beweegspelletjes!
38 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page