top of page

Taalontwikkeling en beweging bij thema: "ik en mijn familie"Ik deel graag eenvoudige en bruikbare tips op gebied van taalontwikkeling en beweging die je direct kunt toepassen in de kinderopvang of klas. Vandaag gaan we aan de slag met het thema 'Ik en mijn familie', waarbij we taal en beweging op een leuke manier integreren. Hier zijn een paar ideeën die je kunt uitproberen:


1. Familie Fotomuur:

Maak een speciale plek in de kinderopvang of klas waar je foto's van de kinderen en hun familieleden ophangt. Moedig de kinderen aan om over hun familie te praten terwijl ze naar de foto's kijken. Dit kan helpen bij het ontwikkelen van woordenschat en het delen van persoonlijke ervaringen. Je kunt ook simpele opdrachten geven zoals: "Wijs de persoon aan die jouw oma is" om de interactie te bevorderen.


2. Familie Dansspel:

Speel een leuk dansspel waarbij de kinderen verschillende bewegingen uitbeelden die gerelateerd zijn aan familieleden. Bijvoorbeeld, "Doe de dans van opa's wandelstok" (langzaam bewegen met een denkbeeldige wandelstok), "Doe de dans van mama's kooklepel" (rondjes draaien alsof je roert in een grote pot) en "Doe de dans van de rennende broer" (snel rennen op de plek). Laat de kinderen hun eigen bewegingen bedenken en uitvoeren terwijl ze plezier hebben met het uitbeelden van hun familieleden.3. Familie Verhalentijd:

Lees boeken voor waarin familierelaties centraal staan, zoals boeken over broertjes en zusjes, grootouders of andere familieleden. Bespreek na het voorlezen de verhalen met de kinderen en moedig hen aan om te praten over hun eigen familie-ervaringen. Dit bevordert niet alleen de taalontwikkeling, maar ook de sociale en emotionele ontwikkeling.


Door deze bewegingsactiviteiten toe te voegen aan je thematische lessen, kun je niet alleen de fysieke vaardigheden van de kinderen verbeteren, maar ook hun verbeeldingskracht en sociale interactie stimuleren.p.s. Mijn E-book over taalontwikkeling is nu tijdelijk volledig gratis!!!Behoefte aan nog meer inspiratie?

Download mijn E-book met 20 creatieve beweegspelletjes!92 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page