top of page

10 Eenvoudige Bewegingsspelletjes voor Binnen die Peuters en Kleuters fantastisch zullen vinden
Het weer kan soms roet in het eten gooien als het gaat om buiten spelen, maar dat betekent niet dat peuters en kleuters hun energie niet kwijt kunnen! In deze blogpost delen we 10 leuke en eenvoudige bewegingsspelletjes die peuters en kleuters binnen kunnen spelen om actief te blijven, zelfs als het weer niet meewerkt. Deze spelletjes zijn niet alleen leuk, maar helpen ook bij de ontwikkeling van motorische vaardigheden en stimuleren de verbeelding. Laten we snel aan de slag gaan!


Nummer #1 - Stoelendans


Zet wat muziek op en plaats stoelen in een cirkel. Laat de kinderen rond de stoelen dansen en als de muziek stopt, moeten ze een stoel vinden om op te zitten. Verwijder na elke ronde een stoel totdat er één winnaar overblijft.


Nummer #2 - Simon zegt


Speel het klassieke spel Simon zegt, maar voeg bewegingen toe zoals springen, klappen of stampen. De kinderen moeten de bewegingen alleen uitvoeren als "Simon zegt" ervoor staat. Wie een beweging uitvoert zonder dat "Simon zegt" ervoor staat, valt af.


"Deze spelletjes zijn niet alleen leuk, maar helpen ook bij de ontwikkeling van motorische vaardigheden en stimuleren de verbeelding."

Nummer #3 - Ballonnen tikken


Blaas een aantal ballonnen op en laat de kinderen ze in de lucht houden door ze met hun handen of voeten te tikken. Ze kunnen proberen de ballonnen zo lang mogelijk in de lucht te houden zonder dat ze de grond raken.


Nummer #4 - Kussengevecht


Maak een veilige speelruimte en geef de kinderen zachte kussens. Ze kunnen elkaar voorzichtig tikken met de kussens en plezier hebben in dit actieve spel.


Nummer #5 - Verstoppertje


Speel verstoppertje in huis. Laat de kinderen zich verstoppen terwijl één persoon telt. De zoeker moet proberen iedereen te vinden. Dit spel is een geweldige manier om actief te blijven en de verbeelding te stimuleren.


Nummer #6 - Dansfeestje


Zet muziek op en laat de kinderen vrij dansen. Moedig ze aan om gekke bewegingen te maken, te springen en te draaien. Dit is een geweldige manier om energie kwijt te raken! Een grote tip hierbij is natuurlijk de muziek van Bewegenboog. Je kunt de liedjes van Bewegenboog vinden op Youtube, Spotify, of je koopt een CD in de webshop.


Nummer #7 - Hindernisbaan


Creëer een hindernisbaan in huis met kussens, stoelen en andere veilige objecten. Laat de kinderen kruipen, springen en klauteren om de hindernissen te overwinnen.


Nummer #8 - Ballonnen volleyball


Blaas een ballon op en speel een zacht potje volleybal met de kinderen. Ze kunnen proberen de ballon over een touw of een denkbeeldig net te slaan en punten te scoren.


Nummer #9 - Binnen picknick


Organiseer een picknick in de woonkamer en laat de kinderen op een kleed zitten. Ze kunnen tijdens de picknick even opstaan, dansen en bewegen voordat ze weer gaan zitten om te eten. Voor een extra leuk picknickfeestje kun je in de webshop het grote picknick-avontuur downloaden, met een leuk verhaal en heel veel spelletjes en creatieve opdrachten!Nummer #10 - Schattenjacht


Verstop kleine speelgoedjes of stickers door het huis en maak een schattenjacht. Geef de kinderen aanwijzingen en laat ze actief zoeken naar de verborgen schatten.Veel plezier samen!


Met deze 10 eenvoudige bewegingsspelletjes kunnen peuters en kleuters binnen actief blijven, zelfs als het weer niet meewerkt. Ze zorgen niet alleen voor plezier en lachen, maar helpen ook bij de ontwikkeling van motorische vaardigheden en stimuleren de verbeelding. Dus haal die stoelen weg, blaas wat ballonnen op en ga aan de slag met deze fantastische spelletjes!.

36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page