top of page

Muzikale activiteiten voor Valentijnsdag!

Volgende week is het Valentijnsdag, en wat is er nu leuker dan tijdens de muziekles aandacht te besteden aan liefde en vriendschap? Hier zijn creatieve muzikale ideeën voor jou en je groep.#1 Samen Dansen in de Kring

Ken je die liedjes nog waarbij je iemand uit de kring mag kiezen om mee te dansen? Hier zijn twee voorbeelden:


  • 'Er zat een klein kaboutermeisje'

  • 'Ik heb een brilletje'#2 Zoek je Muziek-Maatje

Geef elk kind een muzikale opdracht op een briefje door middel van een tekening. Bijvoorbeeld klappen in je handen, klappen op je knieën, wrijven in je handen, trommelen op je hoofd, trommelen op je buik, trommelen op je rug, trommelen op je elleboog, stampen, klakken met je tong, lalala zingen, 'hmmmm' zingen. Zorg ervoor dat elke opdracht dubbel voorkomt. De kinderen moeten zonder te praten hun muzikale maatje vinden door hun opdracht uit te voeren. Laat ze vervolgens naast elkaar staan en zing samen een bekend liedje terwijl ze hun eigen muzikale opdracht uitvoeren.


#3 Voor Wie is de Bloem?

Op Valentijnsdag willen we vaak een bloem ontvangen, maar in dit spelletje juist niet! Gebruik een bloem zonder doorns of een nepbloem. Zet een muziekje op of zing samen een lied. Laat de kinderen in een kring staan en geef ze de bloem om door te geven. Wanneer de muziek stopt of het lied eindigt, moet degene die op dat moment de bloem vasthoudt gaan zitten. Het kind dat als enige overblijft met de bloem heeft gewonnen!


#4 Spiegeldans

Laat de kinderen tweetallen vormen en samen beslissen welk kind mag beginnen. Eén van de kinderen in het tweetal doet een dansje op mooie klassieke muziek, en de ander imiteert de dans precies. Wissel na een poosje van rol.


#5 Vriendelijke Ritmes

Laat de kinderen in tweetallen zitten en elkaar (zachtjes!) een ritme op de rug kloppen. Het andere kind moet het ritme dan op een tafel of met kleine percussie-instrumenten naspelen.


#6 Liefdesliedjes Karaoke

Laat de kinderen hun eigen liefdesliedje maken of kiezen uit bekende liedjes. Ze mogen hun liedje dan op een 'karaokepodium' ten gehore brengen, waarbij de anderen mogen meezingen of meeklappen.#7 Stopdans met een vriendelijke Twist

Laat de kinderen dansen op muziek, wanneer de muziek stopt, maken de kinderen een vriendelijk gebaar naar hun buurman, zoals een high-five of een knuffel.


#8 Vriendschapsorkest

Geef elk kind een eenvoudig instrument (bijv. shakers, kleine trommels). Laat ze samenwerken om een vriendelijk en ritmisch 'vriendschapsorkest' te vormen door tegelijkertijd te spelen op het teken van een dirigent.


Deze activiteiten combineren muziek, beweging, en samenwerking op een speelse manier om Valentijnsdag extra speciaal te maken voor de kleintjes. Veel plezier met het vieren van liefde en vriendschap!70 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page