top of page

Rust en Harmonie: Tips om Drukke Peuters tot Rust te Brengen tijdens Sinterklaas


Sinterklaastijd is een periode vol opwinding, maar soms kan deze opwinding omslaan in overweldiging, vooral voor de allerkleinsten onder ons. Als pedagogisch medewerkers weten jullie als geen ander dat het belangrijk is om de juiste balans te vinden tussen opwinding en rust. Hier zijn een paar tips om drukke peuters tot rust te brengen tijdens deze spannende Sinterklaasperiode.


#1 Sinterklaas Verhalentijd

Creëer een rustige hoek met kussens en dekens en lees kalmerende Sinterklaasverhalen voor. Het voorlezen van verhalen heeft een rustgevend effect en helpt de kleintjes zich te concentreren op het verhaal in plaats van op hun opwinding.


#2 Sfeervolle Verlichting

Gebruik zachte, gedimde verlichting in de speelruimte. Vermijd felle lampen, en overweeg het gebruik van kaarsen (op veilige afstand) of LED-lichtjes om een rustgevende sfeer te creëren. Zachte verlichting helpt peuters kalmeren.


#3 Rustige Knutselactiviteiten

Bied kalme knutselactiviteiten aan, zoals het kleuren van kleurplaten met Sinterklaasafbeeldingen of het maken van eenvoudige knutselwerkjes. Deze activiteiten bevorderen de concentratie en geven de peuters de kans om zich te uiten op een rustige manier.


#4 Ontspanningsoefeningen

Probeer eenvoudige ontspanningsoefeningen zoals ademhalingsoefeningen of yoga voor peuters. Laat ze zich voorstellen dat ze rustige Pieten zijn die op een wolk drijven. Dit helpt niet alleen bij het kalmeren van hun energie, maar het leert ze ook zelfregulatie.


#5 Natuurlijke Elementen

Breng natuurlijke elementen naar binnen, zoals een paar takken of een kleine kerstboom zonder versiering. Laat de peuters zachte aanrakingen ervaren met de natuurlijke texturen. Dit kan een kalmerend effect hebben en hen helpen zich te verbinden met de rust van de natuur.


#6 Kalmerende Muziek

Speel rustige Sinterklaasliedjes of instrumentale muziek in de achtergrond. Kies muziek met een langzaam tempo en zachte klanken. Muziek heeft het vermogen om de sfeer te beïnvloeden en kan helpen bij het creëren van een rustgevende omgeving.

Door deze rustgevende activiteiten te integreren in jullie dagelijkse routine, kunnen jullie een kalme en harmonieuze sfeer creëren voor de peuters, zelfs te midden van de feestelijke drukte. Een ontspannen omgeving helpt niet alleen de kleintjes, maar ook jullie als pedagogisch medewerkers om de Sinterklaasperiode met plezier en kalmte door te komen. Veel rust en harmonie gewenst tijdens deze betoverende tijd van het jaar!

50 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentarer


bottom of page