top of page

Muzikale sprookjesavonturen

Thema sprookjes is een geweldig onderwerp voor jonge kinderen. Alles is mogelijk, en je kunt al je creativiteit erin kwijt. Ik help je graag op weg met een aantal leuke muzikale activiteiten rond dit fantasierijke thema.

#1 Voel de muziek

Laat de kinderen verschillende instrumentale liedjes horen. Bespreek met ze welk gevoel ze krijgen bij die muziek, en ook aan welk sprookje of sprookjesfiguur ze moeten denken. Beweeg vervolgens met ze als het bijpassende sprookjesfiguur op de maat van de muziek.


#2 Geluidseffecten bedenken

Vertel een sprookje, en neem af en toe een rustpauze in het verhaal om aan de kinderen te vragen bijpassend geluid te verzinnen. Zoals het geluid van rennende paarden, giechelende prinsessen of de wind door de bomen. Of het geluid van een wolf, geitje, draak of heks. Als de kinderen de geluiden goed kunnen nadoen, kunnen jullie het nog eens doen, maar nu maken de kinderen tijdens het verhaal de geluiden direct, zodat het ene hoorspel wordt. Je kunt natuurlijk ook rollen verdelen.


#3 Sprookjesliedjes Karaoke

Zet het sprookjeskaraoke-feest in gang! Kies liederen die gebaseerd zijn op bekende sprookjes en laat de kinderen hun zangtalenten ontdekken. Voeg een speels element toe door hen ook bewegingen te laten bedenken die passen bij het verhaal. Het gaat niet alleen om zingen; het gaat om samen plezier maken, en leren.

Stel je voor, een karaokefeest waar Sneeuwwitje en Roodkapje samen een duet zingen.


#4 Muzikale begrippen combineren met sprookjes

Koppel begrippen als snel en langzaam, hard en zacht, hoog en laag met sprookjesfiguren. Hoe denk je dat de wolf zou zingen? Klinkt zijn stem hoog of laag? Loopt een reus harder of zachter dan een kabouter? Praat een lieve prinses hard of zacht? Oefen deze begrippen met instrumentjes of met klappen in de handen, of gewoon geluid maken met de stem.


Ik wens jullie mega veel plezier met deze activiteiten! Ik zal ook nog blog-artikelen delen met daarin activiteiten gericht op beweging en taalontwikkeling.42 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page