top of page

Sinterklaas Beweegpret voor Kleintjes: Educatieve Activiteiten om van te Genieten

Bijgewerkt op: 22 nov. 2023Het feestelijke seizoen van Sinterklaas is weer aangebroken en bij Bewegenboog geloven we in het combineren van plezier, voorlezen, muziek en beweging! Hier zijn enkele creatieve ideeën om samen met peuters en kleuters van te genieten:


1. Vrolijke Voorleesmomenten

Laat de Sinterklaasverhalen tot leven komen door interactieve voorleesmomenten te creëren. Moedig de kleintjes aan om te bewegen en gebaren te maken terwijl het verhaal zich ontvouwt. Laat voorlezen een actieve belevenis zijn!

Voorbeeld: Terwijl je het verhaal van Sinterklaas voorleest, moedig je kinderen aan om te bewegen als ze de stoomboot of het paard van Sinterklaas horen. Laat ze zwaaien als Sinterklaas zijn mijter draagt en springen als de pieten vrolijk rondrennen.


2. Sinterklaasliedjes Bewegen

Breng Sinterklaasliedjes tot leven door erbij te bewegen! Dans op ‘Zie ginds komt de stoomboot’ of creëer samen een Sinterklaasparade door de kamer. Natuurlijk is dansen op het liedje "Als een paard" van Bewegenboog ook altijd een succes! Dit zijn leuke manieren om ritme en coördinatie te ontwikkelen.

Voorbeeld: Maak bewegingen die overeenkomen met de tekst van het liedje "Zie ginds komt de stoomboot", zoals zwaaien naar de denkbeeldige boot of springen als de kinderen het woord 'springen' horen in het liedje.


3. Pepernoten Tel- en Dansspel

Tel de pepernoten terwijl je samen danst op vrolijke Sinterklaasdeuntjes. Laat de kleintjes springen, draaien en tellen. Een combinatie van plezier, beweging en tellen!

Voorbeeld: Leg een aantal pepernoten neer en laat de kinderen een dansbeweging maken voor elk pepernootje dat ze tellen. Bijvoorbeeld, één sprong voor één pepernoot, twee keer ronddraaien voor twee pepernoten, enzovoort.


4. Sinterklaasliedjes Karaoke

Organiseer een karaoke-ervaring met favoriete Sinterklaasliedjes. Laat de kleintjes meezingen en bewegen. Dit bevordert taalontwikkeling en zelfexpressie.

Voorbeeld: Geef kinderen de kans om de leadzang van hun favoriete Sinterklaasliedje te doen terwijl ze tegelijkertijd dansbewegingen maken die passen bij de tekst van het liedje.


5. Verstop de Sinterklaasboeken

Maak een speelse interactieve zoektocht door Sinterklaasboeken in de ruimte te verstoppen. Moedig de kleintjes aan om ze te vinden. Combineer beweging met leesplezier voor een interactieve ervaring.

Voorbeeld: Verstop verschillende Sinterklaasboeken in verschillende hoekjes van de kamer. Geef aanwijzingen in de vorm van bewegingen om de boeken te vinden, zoals "Spring als een piet naar de boekenplank in de hoek!"


6. Bewegende Sinterklaasparade

Organiseer een mini-Sinterklaasparade waarbij kinderen zich verkleden als Pietjes of Sinterklaas en bewegen op het ritme van feestelijke muziek. Een geweldige manier om creativiteit en motoriek te stimuleren.

Voorbeeld: Geef kinderen accessoires zoals petjes, sjaaltjes, of een nepbaard om zich te verkleden als Sinterklaas of Piet. Laat ze vervolgens dansen op vrolijke Sinterklaasliedjes terwijl ze zich voordoen als hun favoriete personage.


Deze activiteiten brengen niet alleen het Sinterklaasplezier tot leven, maar bieden ook volop gelegenheid voor voorlezen, muziek en beweging. Laat de kleintjes genieten van een actieve en leerzame Sinterklaasperiode met Bewegenboog! 🎶📘🕺

34 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page